Sup Udang with Cendawan



Recipe ni quite simple and sedap dimakan anytime. Well actually ni je ada lam peti sejuk.. :) so buat je lah apa yang ada and sedap dimakan.


Bahan2:


  • Udang segenggam (if sorang makan)
  • Bawang putih (2 ulas)
  • Bawang merah (1 labu)
  • Cili Merah (jika suka)
  • Sayur Saderi.
  • Cendawan Tiram.
  • Stok pati ayam meggi.
  • Garam dan lada sulah secukup rasa.
  • Air 2 cawan
  • 1-2 biji telur
Cara2:

  1. Tumis bawang,udang bersama stok megi sehingga naik bau.
  2. Masukkan air tunggu sehingga mendidih
  3. Masukkan cendawan, sayur saderi, garam dan lada sulah.
  4. Agak sedikit mendidih, masukkan telur.
  5. Siap dihidang. Hias bersama cili merah.
Total Carbs: (<4g)