LASAGNA KARI AYAM ATKINS

Total Carbs: 8g of carbs for whole lasagna
Bahan-bahan Kari Ayam
  • Setangkai daun kari
  • 2 sudu besar rempah kari ikan
  • 1 sudu besar cili boh
  • 2 ulas bawang merah
  • 2 ulas bawang putih
  • 2 Bunga lawang, 5 bunga cengkih, 1 buah pelaga
  • 1 tube ramly minced chicken         
  •  Garam secukup rasa
  • Cauliflower 1 biji (sederhana)
  • Parmesan/Mozarella cheese
  • 2 keping cheesedale (cheddar cheese)
Cara-cara
  • Rebus cauliflower sampai lembut. 
  • Kemudian toskan sampai air kering, dan hancurkan cauliflower sampai jadi mcm paste.
  • Untuk kari ayam, panaskan minyak.
  • Tumis daun kari, bawang merah, putih, bunga lawang, cengkih dan pelaga sampai naik bau.
  • Masukkan cili boh dan rempah kari dengan sedikit air.
  • Kemudian masukkan ayam sehingga ayam masak dan sedikit garing.
  • Garam secukup rasa.
  • Biarkan sejuk sebelum layer.
  • Untuk bahagian nk lapis2, sila watch the video.
  • So either boleh simpan dlm freezer or terus bakar.
  • Bakar pada suhu 180 celcius selama 25-30 minit.